Cihaz, domates seralarında Tuta absoluta domates güvesi, yeşil kurt, tel kurdu, bozkurt, prodenya ve ni güvesini;

Mantar üretim tesislerinde 4 familyadan 16 çeşit mantar sineğinin tamamını;

Bağ ve bahçelerde Manas kurdu, mayıs - haziran böcekleri erginleri, elma iç kurdu, üzüm salkım güvesi, zeytin filiz güvesini;

Halk sağlığı için otel, site, park ve kamusal açık alanlarda yakarcaları ve gece aktif olan sivrisinekleri ışıkla çekerek elektrikle çarpıyor ve öldürüyor.

Cihazın altındaki toplama kabı çıkarılarak temizlenir. Cihaz üzerinde teller arasına sıkışan sinekler ise basınçlı hava ile temizlenir. Basınçlı havayı kompresör, kuvvetli üfleyen saç kurutma makinesi, bilgisayar temizleme fanları vb cihazlarla sağlayabiliriz.
Dik açıyla gelen yağmur ve sularda cihazın üst şapkası koruyucudur. Koruyucu kafese su gelmesi durumunda; cihazlarımızın suyla teması çalışmasını olumsuz etkiler. Teller arasına girecek su damlaları cihaza kısa devre yaptırır ve su damlaları kısa devre etkisi ile buharlaşana kadar cihaza gelen sinekler çarpılmazlar. Su buharlaşıp kısa devre durumu bittikten sonra gelen sinekleri çarpıp öldürmeye devam eder. Cihazın su ile teması çok uzun sürecek olursa elektronik devresi de zarar görebilir. Bu sebeple cihazlarımızın mümkün oldukça su temasının olmayacağı şekilde kullanılması tavsiye edilir.

Öncelikle mantarhanenin dört köşesine birer cihaz koyduktan sonra her 15 m2 ye bir cihaz gelecek şekilde ve cihazların ışıklarının mantarhanenin her noktasından görülecek şekilde ve cihazın alt kısmı yerden 175-200 cm olacak seviyede cihazları monte etmek gerekir.

Çalışılan koridorlara konması gereken cihazları ise storla monte edip, çalışma veya sulama esnasında ipinden çekerek cihazı zarar görmeyeceği seviyeye yükseltmek, çalışma veya sulama bittikten sonra ise tekrar cihazları 175-200 cm seviyesine indirmek gerekir.

Domates seralarında fide boyunun hemen üstünde kalacak şekilde asmak gerekir. Fideler uzadıkça cihazı da içinden çıkan stor ipi yardımıyla yükseltmek gerekir.

Bağ ve bahçelerde her 30 metrede bir cihaz yerleşimi yapılması gerekmektedir.

Ampulün nasıl değiştirileceğini gösteren videomuzu youtube kanalımızdan izleyiniz.
Cihazımız yetişkinleri 0,5 mm olan sinekler dahil dört familyadan 16 çeşit tüm mantar sineklerini toplar ve mantarhanedeki sinek popülasyonunun ciddi miktarda temizlenmesini sağlar. Böylece toplanan sinekler yeni yumurta bırakıp çoğalamayacağı için mantar kalitesi ve verimi oldukça artacaktır.
Cihazımızın larvalara faydası olmaz. Ancak larvalar sinek olup uçmaya başlayınca onları toplayacağı için üremelerini ve yeni yumurta bırakmalarını önleyerek yeni larva çıkışının önünü kesmiş olur.
Cihazımız hastalıkların çıkmasına engel olamaz. Ancak mantarhanedeki sinekleri topladığı için hastalıklı bölgeye konan sineklerin daha sonra temiz bölgelere de konarak hastalığı tüm mantarhaneye yaymasının önüne geçer. Böylece hastalıklar çıktığı poşette lokal kalır ve hastalıksız poşetlerden kaliteli mantar alınmaya devam edilir.
Kesinlikle hayır. Çünkü sinekler yıllarca kullanılan kimyasal ilaçlara direnç kazandıkları için kullanılan ilaçlar artık sinekleri öldürmeyip sersemletmekte ve uyuşturmaktadır. Uyuşan sinekler ise uyuşuklukları geçene kadar uçamayıp kompost ve örtü toprağı üzerinde gezinmekte ve burada çiftleşip yumurta bırakmaya devam etmektedir. Bırakılan yumurtalardan çıkan larvalar ise mantarın misellerini ve sargılarını yiyerek beslendikleri için ürüne ve üretim verimliliğine zarar vermektedirler. Hiç ilaç kullanılmazsa sinekler rahatça uçup cihazlarımızın cezbedici ışığına giderek çarpılacaklar ve çiftleşip yumurta bırakamayacaklardır. Bu nedenle cihazımızın kullanıldığı odalarda kesinlikle ilaç kullanılmamalıdır.
Kullanıcı hataları hariç, cihazların 2 yıl garantisi bulunmaktadır. Ama itinalı kullanılır, çalışırken sudan korunur, düzenli ve itinalı bir şekilde temizlikleri yapılırsa çok uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir.
Cihazımızın en dışındaki tel kafeste elektrik bulunmamaktadır. En dış kafesin temel fonksiyonu iç kafeslerin korunmasıdır ve cihazın çalışması ile ilgili herhangi bir fonksiyonu yoktur. Bu nedenle en dıştaki kafes, sineklerin içeri geçmesini engellemezken aynı zamanda kullanıcıların iç kısımdaki elektriğe temas ederek çarpılmaması için el ve parmak geçmeyecek ölçüde korunaklı bir şekilde monte edilmiştir. İçteki kafeslerin aralarındaki mesafe ise en küçük sinekleri bile yakalayabilmesi için çok yakın olduğundan, birbirine temas ederek kısa devre yapmasına sebep olmamak için, iç kafeslere hiçbir şekilde baskı uygulanmamalıdır.
Hayır, böyle durumlarda teknik servisimiz olan yerlerde servisimize götürerek, olmayan yerlerde ise şirketimizin anlaşmalı olduğu kargo şirketleri ile bize göndererek yedek parça değişimi yaptırabilir ve cihazı kullanmaya devam edebilirsiniz.
Mantarhanelerde hiç uçan faydalı böcek olmadığı için böyle bir ihtimal bulunmamaktadır. Seralar, bahçeler, kamusal alanlar gibi açık alanlarda kullanıldığında üzerindeki lümen sensörü sayesinde gündüzleri çalışmayıp, hava karardığında çalışmaya başlar. Faydalı böcekler ise yalnız gündüz uçarlar. Dolayısıyla, hayır, Ecosav cihazımız hiçbir faydalı böceği öldürmez.
Kompost gelmeden 1-2 gün önce çalıştırıp odada mevcut olan sinekleri toplayarak kompostun temiz odaya gelmesini sağlamak gerekmektedir. Kompost odadan çıkarılana kadar da hiç kapatmadan her gün 24 saat düzenli çalıştırmak gerekmektedir.